Wypróbowałam nowy przepis na mintaja
Rybę naczoskowałam, dodałam soli i pieprzu
Na patelnie podsmażyłam cebule, por pocięty w krążki z dodatkiem kurkumy, soli i pieprzem
Dodałam pół szklanki śmietany
połowę sosu ułożyłam w brytfance, na nim poukładałam rybę, całość przykryłam resztą sosu i ułożyłam kilka plasterków sera. Całość zapiekałam 30 minut w tem. 220oC
Dodatkowo cierpię na klęskę urodzaju - dyni, za którą w domu nikt nie przepada, znaczy się zjem raz w roku zupę krem z dyni i to mi w zupełności wystarczy. A dynie są okazałe po 10 kg każda, zdobią teraz drzwi, rozdać ich nie potrafimy bo nikt nie lubi. Może macie jakiś pomysł na przerobienie tej ilości.
Zakochałam się ostatnio w muzyce Martyny Jakubowicz, piosenki są przepiękne
Lubię rybki <3
OdpowiedzUsuń